Editienummer 3, mei 2018

Info-avond over aardbeving en versterken

Afgelopen 13 april was er een info-avond over aardbevingen en versterken van Zijldijk. Er werd gesproken door Jurian Lier en Manno Bannink van het bureau van de Nationale coördinator Groningen en Hielke Westra van gemeente Loppersum. De heren kregen nogal wat vragen en opmerkingen uit het publiek. Huizenbezitters zijn “bang” dat er niets gaat gebeuren in Zijldijk en dat er weer andere dorpen zijn die voorrang krijgen. Het deed ons deugd te zien hoe het leeft in het dorp en dat dorpsbewoners bereid zijn om hun stem duidelijk te laten horen. Jullie worden natuurlijk op de hoogte gehouden wat de stand van zaken betreft.

Helaas geen toneel

Helaas kon de toneelvoorstelling die gepland stond op 14 april niet doorgaan ivm ziekte onder de toneelspelers. We proberen de voorstelling in oktober alsnog te laten uitvoeren. Ondanks alle moeite om het mensen te laten weten dat het niet doorging waren er toch een paar mensen die het niet wisten. Hiervoor onze oprechte excuses en hopelijk mogen we jullie wel welkom heten in oktober. Wanneer er iets bekend is komt er weer een flyer in huis.

Straatwerk & zandbak vullen

Het is gelukt om met een paar vrijwilligers de zandbak in de speeltuin opnieuw aan te vullen met zand en het straatwerk rondom het dorpshuis opnieuw te leggen. Vanaf nu geldt ook de regel om niet meer met de auto over de tegels te rijden. Stuk je bij beetje knappen we het dorpshuis op en onderhouden we de speeltuin. Graag zien we dat er meer vrijwilligers ons komen helpen. Er is genoeg te doen en het mag ook in eigen tijd en tempo.

Lentewandeling

Afgelopen zaterdag 12 mei was er de lentewandeling, de eerste wandeling van de 4-seizoenen wandeling. We hadden er prachtig weer bij en de deelnemers waren zeer tevreden over de route en de organisatie. Ook het toilet, die beschikbaar was gesteld (daarvoor grote dank!), werd zeer gewaardeerd. Graag zien we deze activiteit groeien en hebben inmiddels een datum voor de zomerwandeling, namelijk; 28 juli 2018 iedereen mag meedoen en natuurlijk ook mensen van buiten het dorp. Dus mocht u liefhebbers weten, stel ze dan op de hoogte.

Feestweek

In stilte zijn we druk bezig met het voorbereiden van de feestweek. Maar we kunnen het niet alleen. We hebben echt hulp nodig. Hulp bij het bedenken, regelen, organiseren en natuurlijk de week zelf. Een ieder die helpt is een dikke pluspunt! Dus bij deze vragen wij jullie; wie wil helpen? Voor nu is een creatieve brein heel hard nodig. Wie o Wie??? Voel je je geroepen? Graag melden bij Marjon Hefting (Fivelpad 5) of Inge Timmer (Fivelweg 27)

Klusjesdag

Zaterdag 2 juni is er een klusjesdag. We gaan dan oa met de verlichting in het dorpshuis bezig. Maar ook andere klusjes moeten gedaan worden. Hierbij roepen wij jullie op om te helpen in het dorpshuis. Het maakt niet uit wat je wilt gaan doen, als het maar gebeurt. En u weet; met alleen een dikke praat gebeurt er niets. Vanaf 9:30 uur staat er koffie/thee met wat lekkers klaar, zodat we met frisse energie kunnen beginnen. En we stoppen rond 12:00 uur.

Verbouwen? Nieuwe keuken?

Ja ook daar zijn we druk mee. Zo druk dat we een bouwcommissie in het leven willen roepen. Heb je verstand van bouw? Heb je verstand van geld? Durf je afspraken te maken? Durf je mensen aan te spreken? Dan zoeken we jou!! Aanmelden kan bij Willem Schaap (Kolkweg 2) of Marjon Hefting (Fivelpad 5)

Druk jaar

Dit jaar is er al veel veranderd in het bestuur, vorm van aanpak en toekomstplannen. Maar er komt steeds meer bij. Zoals organiseren, opknappen enzovoorts. Maar het gaat alleen maar drukker worden. Want we willen het dorpshuis niet kwijt raken! Maar alleen met jullie steun, hulp en inzet kunnen we verder. Dan kunnen we bouwen aan een mooie toekomst in een mooi dorp. Zo strijdlustig als de meeste mensen waren bij de info-avond, zo strijdlustig zien we jullie ook graag als het om het behouden van het dorp en het dorpshuis gaat!

Inzamelactie

Met de feestweek hebben we voor de kleinsten onder ons iets heel leuks bedacht. Maar daar hebben we 1 & 2 centen voor nodig. Willen jullie mee sparen? In het dorpshuis staat een mintgroene spaarbakje, daar mag het in en anders inleveren bij Marjon Hefting (Fivelpad 5)

Alle vrijwilligers van afgelopen tijd; Bedankt voor jullie inzet!!!

Ook vrijwilliger worden??? Meld u/je dan nu aan!!

marjonhefting@gmail.com


Welkom nieuwe vrijwilligers

Wij zijn super blij met onze nieuwe vrijwilligers!!!! Welkom bij de club en we maken er een mooi jaar van!

Afgelopen 23 februari hebben we een geslaagde vrijwilligersavond gehad. Veel besproken en afgesproken. Binnenkort nog een avond voor alle keuken- en bar vrijwilligers om het protocol eens bij langs te lopen. Later hier meer over. Peter had weer heerlijke hapjes gemaakt!! Peter super bedankt hiervoor!!!

Feestweek

We zijn erover uit; feestweek 2018 is dit jaar in week 31. Dit is van 30 juli t/m 4 augustus.

Het programma is grotendeels al klaar en het belooft een geweldige week te worden. Vertrouwde activiteiten; Fietstocht, Sterrit, BBQ, crea-ochtend Nieuw dit jaar; Jeu de Boules competitie, Hollandse spel avond, feest met DJ en als het allemaal lukt een Bragelrace!! Activiteit voor de kids blijft nog even GEHEIM. Thema dit jaar; Licht & Zomerfeest

Oproep hulp bij feestweek

Langs deze weg willen wij jullie vragen om te helpen bij de feestweek. Het gaat hier om onder andere het opbouwen en natuurlijk ook het afbreken van de bragelrace. Maar ook bij tijdens de activiteiten met de kinderen. Eigenlijk gewoon de hele week. Wil je graag iets (anders) doen dan horen wij, Inge of Marjon, het graag.

Enquete Zijldijk

Onlangs heeft u een enquete ontvangen over de aardbevingen en onze huizen. U mag deze invullen en inleveren bij Marjon (Fivelpad 5)

13 april om 20:00 uur is hier een avond over in het dorpshuis en zullen de wensen en ideeën van de bewoners worden gepresenteerd aan de aanwezige partijen. Want we mogen Zijldijk niet verloren laten gaan!!!

Weer toneel in Zijldijk

Het is gelukt!! Eindelijk weer een toneel optreden in Zijldijk. Uitgevoerd door toneel vereniging Kunst na Arbeid uit Usquert.

uitvoering afgezegd

Zieldiekster kleitocht

Nieuw dit jaar; een 4-seizoenen wandeltocht rondom Zijldijk. We gaan 4x in het jaar dezelfde wandeltocht lopen. Zo is mooi te zien hoe het landschap in ieder seizoen verandert en haar schoonheid heeft. Tijdens de wandeltocht is er voldoende tijd om foto's te maken. Aan het eind van het jaar zal er een fotowedstrijd georganiseerd worden. Degene met de mooiste foto van het afgelopen wandeljaar wint dan een leuke prijs. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom. We moeten dan wel rekening houden met de fotografen onder ons. Want het perfecte plaatje vraagt rust en tijd. Eerste wandeling: Lente, op 12 mei 2018 vanaf 10:00 uur vanuit het dorpshuis. We beginnen en eindigen met een kopje koffie, thee, fris of water. Onderweg is er een rustpunt met drinken en er is een wc. Inschrijfgeld is € 7,50 en aanmelden bij marjonhefting@gmail.com Route is ongeveer 5, 12 of 18 km en grotendeels onverhard. Dus goede schoenen is een vereiste en meedoen is op eigen risico. EHBO aanwezig.

Belangrijke data

Ien & Oet; 7 april Schnitzel-avond!!!! Open vanaf 17:00 uur

Info-avond aardbevingen; 13 april om 20:00 uur in dorpshuis

Toneelvoorstelling; 14 april in dorpshuis. Zaal open 19:30u entree €5,-

Vrijwilliger worden?? Meldt u dan nu aan!!! marjonhefting@gmail.com