Speeltuin in Zijldijk

Het watertoestel is wegens vorstgevaar tot volgend voorjaar afgesloten.


Over de speeltuin

Met groot enthousiasme is de afgelopen jaren gewerkt aan het vernieuwen van speeltuin Ons Hörntje, bij ons dorpshuis ‘t Fivelhoes. Het stukje op en naast de oude dijk door Zijldijk. De plek waar iedereen zich heerlijk kan uitleven. Lekker kan zitten met uitzicht op ons ruime land met zijn prachtige luchten en vergezichten. Waar we van eigen fruitbomen hopen te gaan oogsten en snoepen. Waar kinderen nieuwe vriendjes en verhalen maken, en anderen hun verhalen en (klein)kinderen mee naar toe kunnen nemen. Waar wandelaars en fietsers een fijne pauzeplek vinden. Een plek die we samen gemaakt hebben en fijn houden. Waar we trots op zijn! Ons Hörntje betekent trouwens ons hoekje, ons plekje, ons stee. Dit was altijd al de naam van de speeltuin. De ijzeren poort met naam hebben we vervangen maar het herkenbare Ons Hörntje hebben we een mooie plek gegeven op de nieuwe houten poort. Vertrouwd; en toch net even anders!

Goed  te weten!

• Onze huisregels vind je op de plaat op de achtermuur van het dorpshuis. We hebben ze niet voor niets, en vragen iedereen vriendelijk zich hieraan te houden. En let op: honden(poep) en glas horen niet thuis op deze plek. Je kunt onze huisregels hier ook downloaden. En dan zie je meteen wie allemaal hebben bijgedragen aan de vernieuwing van de speeltuin, een indrukwekkend rijtje.

• De speeltuin heeft geen wc. Is het dorpshuis geopend, dan kun je hier naar de wc. Houd er rekening mee dat het dorpshuis beperkt geopend is.  

• Kom je met een groep naar de speeltuin en wil je graag wat drinken of eten, of wil je een familie- of kinderfeestje organiseren in of bij het dorpshuis? Neem dan even contact op met het dorpshuis. www.tfivelhoes.nl

• We hebben vijf verschillende ansichtkaarten Groeten oet Zieldiek gemaakt, waarvan de opbrengst ten goede van de speeltuin komt. Deze zijn te koop in het dorpshuis. Per stuk €1, set van 5 voor €4,-. Een andere vrijwillige bijdrage voor de speeltuin is altijd welkom. We onderhouden de speeltuin zelf.

• Heb je vragen of kom je ongeregeldheden tegen, laat het ons weten. Dat kan door (wanneer geopend) het dorpshuis in te lopen en je daar te melden, of door contact op te nemen met de speeltuincommissie onshorntje@zijldijk.eu of 06-24720517. Een persoonlijk bericht op de facebookpagina van het dorpshuis kan ook. En zie je wat afval of onkruid, je helpt ons door het zelf op te ruimen in de containers, kleine moeite toch? 

• De toestellen zijn eigendom van Dorpsbelangen Zijldijk. Het watertoestel is aangesloten op het dorpshuis. Het beheer van de speeltuin en het groen wordt uitgevoerd door de Speeltuincommissie (onderdeel van Dorpsbelangen) en vrijwilligers uit het dorp, en door de gemeente Loppersum. Elk voorjaar wordt de speeltuin gecontroleerd op veiligheid.

Veel speelplezier gewenst in Ons Hörntje!Informatiebord

Bij het bankje in de speeltuin vind je het bord met algemene informatie, regels en het overzicht van de mensen en organisaties die deze speeltuin hebben mogelijk gemaakt.


Is er iets met een speeltoestel, zijn er andere bijzonderheden?

We vinden het fijn als je ons dat liefst zo snel mogelijk doorgeeft, eventueel met foto erbij. Loop (wanneer geopend) het dorpshuis even in en meld je daar, of neem contact op met de speeltuincommissie via onshorntje@zijldijk.eu of 06-24720517. Een persoonlijk bericht via de facebookpagina van het dorpshuis kan ook.


Bijzonderheden waterpomp bij zand&waterspeelplek

Als de pomp het niet doet, kan het helpen als je bovenin wat water giet.

Als het vriest/ in het winterseizoen sluiten we de kraan af en wordt de pomp verwijderd.


Drinken/ eten/ toilet

Als het dorpshuis open is, kun je hier terecht voor een drankje, een ijsje en als de keuken open is, is ook de frituur open. Het dorpshuis is lang niet altijd open. Weet je van tevoren wanneer je met een groep komt en wil je graag wat gebruiken in het dorpshuis? Neem dan even contact op met het dorpshuis, dan kijken we wat we kunnen regelen.

Alleen als het dorpshuis open is, kun je hier naar het toilet.


Meer informatie

Dorpshuis ’t Fivelhoes www.tfivelhoes.nl, info@tfivelhoes.nl

Speeltuincommissie/ Dorpsbelangen Zijldijk www.zijldijk.eu, onshorntje@zijldijk.eu


Mogen we jou ook iets vragen?

Zie je kleine dingetjes als onkruid of afval, misschien wil je dit dan opruimen? Kleine moeite, groot plezier voor iedereen.

Ideeën voor PR, meehelpen met onderhoud? We kunnen altijd hulp gebruiken.

Dorpsbelangen Zijldijk, Speeltuincommissie en dorpshuis ‘t Fivelhoes